Kitaroviq: Serbia ka qenë agresore

Kryetarja e Kroacisë Kolinda Grabar-Kitaroviq ka deklaruar në Zagreb se Kroacia nuk ka qenë agresore, porse atë dhe Bosnjë e Hercegovinën e kanë sulmuar Serbia e Milosheviqit e dhe e ashtuquajtura APJ, transmeton Koha.net.

“Si kryetare e Kroacisë qartë dhe pa dykuptimësi porosis se dje në Hagë nuk shpallur aktgjykimi kundër Kroacisë dhe popullit të saj. Kroacia nuk është agresore, porse ajo ka bërë më së shumti për ruajtjen e tërësisë së B e H-së e populli kroat i pari i është kundërvënë agresionit serbomadh duke e mbrojtur pavarësinë e vet “, ka theksuara ajo, njoftojnë medie.

“Kroacia nuk e ka sulmuar askënd” ka shtuar kryetarja kroat.

Reply