Brenda burgut luksoz të xhihadistëve në Arabinë Saudite (FOTO)

Në Arabinë Saudite është ndërtuar një burg shumë i veçantë për xhihadistët, që ka për qëllim xhihadistët e dënuar trajtohen në mënyrë që kur të përfundojnë dënimin të mos i kthehen terrorizmit.

“Mohammed Bin Nayef” një qendër e kujdesit atje, ka krijuar një strategji kontroversiale për ndalimin e ekstremistëve, duke krijuar nj kompleks luksoz të rehabilitimit që ka për qëllim kurimin e xhihadistëve duke u dhënë atyre akses nëpër pishina, shtretër mbretërorë dhe palestra, transmeton gazetametro.net

Qendra e Kujdesit dhe e Këshillimit “Mohammed bin Nayef”, tregon se lufta kundër xhihadit nuk është vetëm me bomba të lëshuara nga dronët, por edhe nëpërmjet ideologjisë.

Grupet si  Al-Qaeda dhe Talebanë janë vendosur nëpër këto burgje, dhe po rehabilitohen atje, me shpresë që kur t’u përfundoj dënimi të bëhen njerëz të mirë.