8 Prova shkencore se ekziston jeta pas vdekjes!

Ju nuk mund ta dini, por shkencëtarët kanë dëshmi se ka jetë pas vdekjes. Ata kanë zbuluar se vetëdija mund të vazhdojë edhe pas vdekjes së trupit. Kjo temë ende trajtohet me shumë skepticizëm, por ka edhe disa prova të njerëzve që kanë pasur një përvojë afër vdekjes që na bën të mendojmë për këtë.

Fakti që ne do të vdesim është diçka e pashmangshme, por në këtë artikull do të tregojmë disa prova që do t’ju bëjnë të mendoni për mundësinë e një jete pas vdekjes.

1. Ndërgjegjja vazhdon pas vdekjes

Dr Sam Parnia, një profesor britanik i njohur për punën e tij për vdekjen e afërt dhe ringjalljen kardiopulmonare, beson se vetëdija njerëzore mund të mbijetojë vdekjen e trurit. Ai thotë: “Ajo që ne dimë është se kur dikush vdes, një proces i përfundimit të qarkullimit të zemrës aktivizohet në tru, që do të thotë se njerëzit kanë eksperiencë një jashtë trupit”.

2. Përvojat ekstrakorporeale

Çdo ditë dëgjojmë për përvoja të reja jashtë trupit. Është normale që ne të gjykojmë çdo gjë si të rremë, por ky person do të tregojë se jeni të gabuar. Pam Reynolds, këngëtare dhe kompozitore amerikane, tha se ajo kishte një përvojë afër vdekjes gjatë operacionit të trurit në moshën 35 vjeçare. Gjatë një operacioni të trurit, ai tha se e la trupin e tij dhe në të vërtetë mori pjesë në operacionin e tij. Përshkrimi i tij i operacionit ishte aq i gjallë saqë i la të gjithë pa fjalë!

3. Takime me të vdekurit

Bruce Greyson, një studiues në fushën e studimeve para vdekjes, beson se ajo që shohim gjatë kohës që përjetojmë pranë vdekjes është më shumë se hallucinimet tona jashtëzakonisht të gjalla.

Në vitin 2013, ai botoi një artikull në të cilin ai vuri në dukje:. “Numri i pacientëve që regjistrohen njerëz të vdekur në takimet e tejkalon ato që i referohen për të takuar njerëz, jetojnë Nëse këto ishin halucinacione rastit, mund të pritet që shumë njerëz janë pranuar në ‘përtejme, të tilla si nga Barak Obama apo gjyshja e tij e vdekur. Por edhe më interesante janë rastet e pakta në të cilën një person ka gjetur një të afërm të vdekur në anën tjetër, edhe pse ai nuk kishte asnjë mënyrë për të ditur se ky person është i vdekur. ”

4. Realiteti ekstrem

Steven Laureys, një neurolog belg, i njohur në mbarë botën si një mjek dhe studiues kryesor në fushën e neurologjisë e ndërgjegjes, nuk beson në jetën e përtejme! Pra, pse është këtu në listën tonë? Rezulton se ai beson se të gjitha përvojat pranë vdekjes mund të shpjegohen nga fenomenet fizike. Ai dhe ekipi i tij gjetën se kujtesa e një Përvojë Pranë Vdekjes (NDE) mbetet e gjallë dhe e freskët për një kohë pas vdekjes, dhe pastaj ngadalë shpërbëhet.

5. Ngjashmëritë

Gjatë një studimi të publikuar në The Lancet, ekipi kontrolloi 344 pacientë që vuanin nga arresti kardiak dhe u kërkoi atyre të flisnin për përvojat e tyre brenda një jave të reanimacionit. Nga të gjithë ata që janë pyetur, 18% mund të kujtojnë mendërisht përvojën dhe 8-12% japin një shembull perfekt klasik të NDE. Kjo do të thotë se 28 nga 41 njerëz të palidhur, të gjitha nga 10 spitale të ndryshme, kujtojnë përvojat gati identike!

6. Ndryshimet në personalitet

Pim Van Lommel, një shkrimtar holandez dhe studiues në fushën e studimeve para vdekjes, filloi të studiojë rezultatet e kujtimeve NDE në njerëzit që e përjetuan atë. Bazuar në rezultat, njerëzit kanë humbur frikën e vdekjes, ata janë bërë më të lumtur, më pozitivë dhe më dalës. Pothuajse të gjithë e treguan përvojën e tyre si diçka jashtëzakonisht pozitive që pati një ndikim edhe më të madh në jetën e tyre me kalimin e kohës.

7. Përvoja e parë

Dr. Eben Alexander, një neurokirurg amerikan, kaloi 7 ditë në koma në vitin 2008, i cili ndryshoi pikëpamjen e tij mbi NDE-të. Ajo që pretendon të ketë parë nuk është aq e lehtë për t’u besuar. Ai tha: “ishte nje melodi kaq e bukur dhe një dritë më afër, një portë e hapur për këtë mbretëri të mrekullueshme që kishte ujëvara të ngjyrave të papërshkrueshme dhe miliona fluturat që fluturojnë përmes një skenë shumë e vërtetë ultra … “Ne ju lejojmë të jeni gjykatësi. A mendoni se kjo mund të jetë vërtetë e suksesshme?

8. E parë nga të verbërit

Bazuar në librin “Mindsight”, të shkruar nga Kenneth Ring dhe Sharon Cooper, të verbërit mund të rifitojnë shikimin gjatë një eksperience afër vdekjes. Të dy kanë intervistuar 31 të verbër për studimin, të gjithë duke pretenduar se kanë pasur një përvojë NDE ose jashtë trupit (EFC). 14 prej tyre ishin të verbër që nga lindja. Megjithatë, të gjithë ata raportuan një komponent vizual të përvojave të tyre, ose në formën e një tuneli drite, duke parë të afërmit e vdekur ose madje duke parë trupin e tyre./Pathos.info