7 vendet që e keni të ndaluar t’i vizitoni, e nëse ndodheni rastësisht denoheni me ekzekutim!

7. Sekreti i Kolonelit

Ngjashëm me kullën Coca Cola, koloneli Sanders me të vërtetë nuk dëshiron që dikush tjetër të përsërisë pijen e tij të fuqishme, që do të thotë një recetë e mirë. Ai ka një total prej 11 barëra dhe erëza të përziera atje dhe receta është ruajtur në një strukturë të sigurisë moderne në selinë qendrore në Kentaki. Cka janë ato që vendosin në pijen tonë? Sipas thashethemeve, madje edhe Presidenti i KFC-së nuk e njeh ate recetë – transmeton Origjinale.

6. Dhoma 39
Nuk është që dikush dëshiron të shkojë në Korenë e Veriut, por nëse dikush do të përpiqet të hyjë në dhomën 39, do të ishte shumë e vështirë. Në një vend të pazbuluar, më shumë gjasa në ose afër kryeqytetit të Phenianit, gjendet selia që thuhet se është përgjegjëse për aktivitetet nëntokësore të Koresë së Veriut. Selia kryesisht eshte për grumbullimin e valutës në çfarëdo mënyre të mundshme, sic eshte droga, armët e falsifikuara, etj.

5. Çernobilit
Askush nuk është ligjërisht në gjendje të vizitojë zonën e përjashtimit të Çernobilit pa lejen e qeverisë ukrainase, që në thelb do të thotë se është jashtë kufijve. Disa njerëz janë të gatshëm të marrin rrezikun për të vizituar qytetin e braktisur, por është jashtëzakonisht e rrezikshme sidomos për të huajt që nuk flasin mirë gjuhën ruse. E vetmja mënyrë për të hyrë këtu është me një ryshfet të rëndë në polici nëse jeni ndalur. Në vetëm një periudhë të shkurtër kohe mund të jeni në gjendje të largoheni duke vizituar periferi pa shumë dëme trupore. Llumi që mbetet këtu pas shkrirjes së materialeve radioaktive njihet si këmbët e elefantit dhe është ende jashtëzakonisht vdekjeprurëse. Vetëm pas 300 sekondave të ekspozimit ju jep vetëm 2 ditë për të jetuar.

4. Ozyorsk, Rusi
Ndonjëherë të gjitha qytetet mund të jenë krejtësisht jashtë kufijve në Rusi. E vendosur në rajonin e Oblastit të Chelyabinsk, Ozyorsk konsiderohet si një qytet i mbyllur për shkak të afërsisë me atë të majakut. Megjithatë njerëzit jetojnë këtu por ju nuk jeni të mirëseardhur asnjëher. Fabrika Mayak është një objekt që përpunon mbetjet bërthamore dhe dekomisionet që shkatërrojnë armët e shkatërrimit në masë. Ishte një vend ku Bashkimi Sovjetik do të gjente burimin e plutoniumit. Zona tani është e ndotur me mbeturina industriale dhe radioaktive.

3.Svalbard Global Seed Vault
E vendosur vetëm 800 milje në jug të Polit të Veriut në Norvegji qëndron një kasolle që ka një qëllim të caktuar për ruajtjen e diversitetit të bimëve dhe mbajtjen në sasi të mëdha të farave në rast emergjence. Më shumë se 400,000 fara kulture janë ruajtur këtu dhe përfshin fara për 32 lloje patate. Qeveria norvegjeze shpenzoi 9 milionë dollarë në këtë objekt që një përveç shkencëtarëve mund të shkojë dhe ndoshta një ditë do të jetë e dobishme.

2. Zona e Demilitarizuar
Gjithashtu i njohur si Paraleli i 38-të, zona e çmilitarizuar u krijua në fund të Luftës së Koresë për të mbajtur të dy vendet në paqe. Konsiderohet të jetë territor neutral, që as vendi nuk lejohet të kalojë dhe të paktën një zonë tampon të gjerë 10 milje midis të dyjave. Është kufiri më i militarizuar në botë. Pranë kësaj zone, do të vëreni mjaft mina tokësore, ushtarë të armatosur, kulla të shikuara. Ju nuk jeni i lejuar të vizitoni këtë zonë.

1.Area 51 Nevada
Asnjë vend tjetër nuk duket aq sekret por ende i njohur në të njëjtën kohë. Gjithashtu e vendosur brenda vendit të izoluar të Sigurisë Kombëtare Nevada, qeveria vetëm kohët e fundit e pranoi ekzistencën e saj. Ata pretendojnë të përdorin shtratin e qetë dhe të thatë të liqenit i njohur si liqeni i dhëndrit si një pistë për eksperimentimin me avionë të rinj. Detektorët e lëvizjes dhe detektorë të nxehtësisë termike të trupit janë të përhapur nëpër shkretëtirë dhe do të zbulojnë këdo që mendon të afrohet. Jo për të përmendur vëzhgimin e vazhdueshëm të drones që monitorojnë pafundësisht zonën për personat që shkelin. Teoricien i konspiracionit pohon se qeveria po mban forma të jetës jashtëtokësore ose madje edhe disqet e tyre fluturuese në këtë vend, por është e kufizuar, me siguri nuk do të zbulojmë saktësisht, apo jo?

Reply