Dy javë pa ngrënë, mjeket habiten nga ajo që gjejnë tek stomaku i pacientit

Mjekët janë përballur me një rast të rrallë në Kolegjin Mjekësor të Kolkatas në Indi, ku janë hequr plot 639 gozhda nga stomaku i një pacienti 40 vjeçar me prapambetje mendore.
Pacienti u pranua në spital rreth një javë më parë me dhimbje akute të stomakut.
Një nga mjekët tha:
“Edoskopia zbuloi praninë e objekteve metalike në stomak. Vetëm pas fillimit të operacionit gjetëm që stomaku i tij ishte plot me gozhdë të madhësive të ndryshme. Operacionoi zjgati rreth një orë e gjysmë dhe gozhdët që peshonin më shumë se një kilogramë u hoqën nga stomaku duke përodrur magnet. është një rast i rallë. Nuk mund të kujtoje asnjë shembull të një numri aq të madh të gozhdëve në Stomatkun e një personi”.
Mjekët dhyshojnë se pacienti mund të vuajë nga crrregullim i Pikës, një sëmundje mendore e karakter.
Pacienti ishte i qëndrueshëm pas poeracionit dhe është zhvendosu në shtratin e përgjithshëm.
Ai do të mbahej nën vëzhigim për disa ditë. Për shkak të mungesës së të ushqyer, plaga kirurgjikale mund të zjgasë më shumë për tu shëruar.

Reply