23 vendet më të fuqishme në botë

Është publikuar lista e vendeve më të fuqishme në Tokë sipas studimit ‘Best Countries’ të US News and World Report.

Organizata mediale ka analizuar 80 vende sipas disa kritereve si historia, qytetaria dhe kualiteti i jetës.

Një ‘çelës’ tjerër që tregon ‘fuqinë’ ka të bëjë me ndikimin ekonomik dhe politik të një vendi, përfshirë ushtrinë dhe aleancat ndërkombëtare.

SHBA-të u cilësuan si vendi më i fuqishëm i ndjekur afër nga Rusia, me Britaninë e Madhe në vendin e katër. Në mesin e vendeve të tjera përfshihen edhe Pakistani, Turqia dhe Izraeli.

Lista e plotë e 23 vendeve më të fuqishme në botë.

23. Katari

22. Spanja

21. Holanda

20. Pakistani

19. Suedia

18. Italia

17. Australia

16. India

15. Zvicra

14. Iran

13. Turqia

12. Kanadaja

11. Koreja e Jugut

10. Emiratet e Bashkuara Arabe

9. Arabia Saudite

8. Izraeli

7. Japonia

6. Franca

5. Gjermania

4. Britania e Madhe

3. Kina

2. Rusia

1. SHBA