12 gjërat që nuk duhet t’ia tregoni kurrë askujt

Ju mund të dëshironi që miqtë tuaj të afërt dhe anëtarët e familjes të dinë gjithçka rreth jush dhe janë të hapur për të zbuluar detaje intime rreth jetës suaj personale dhe profesionale.

Por e vërteta është – jo të gjithë meritojnë të dinë gjithçka për ju dhe jo të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm për njohurinë që ju bën personi që jeni.

Jo vetëm që këto gjëra japin një apel misterioz ndaj personalitetit tuaj, por edhe shtojnë besimin tuaj pasi askush nuk mund t’i përdorë këto detaje kundër jush, transmeton lajmi.net.

Këtu janë 12 gjëra për veten që nuk duhet të ndani kurrë me askënd.

# 12 Paga juaj dhe bilanci bankar
Ky është një no-brainer. Ju kurrë nuk duhet të flisni me askënd për pagën tuaj ose bilancin tuaj bankar pasi nuk është biznesi i askujt. Ky informacion ndikon tek ju dhe ju vetëm dhe nuk duhet të zbulohet rastësisht askujt. Ata përbëjnë shtyllën e pavarësisë tuaj financiare dhe mund të jenë edhe dobësia juaj, por mbetet fakti që mbajtja e tyre në vetvete pengon të tjerët që të bëjnë gjykime të panevojshme dhe kjo është vetëm një gjë me vlerë që ka, apo jo?

# 11 Frika juaj më e madhe
Të gjithë kemi frikë nga diçka apo tjetra. Ne të gjithë jemi të pasigurt për një ose aspekt tjetër të jetës sonë. Megjithatë, ky informacion është diçka që e bën një pjesë të personalitetit tuaj, megjithëse një më i dobët, por gjithsesi i rëndësishëm. Ju nuk mund t’i besoni gjithkujt gjithkujt përreth jush dhe kurrë nuk e dini se kush mund të përdorë frikën tuaj ndaj jush ose të shkatërrojë besimin tuaj duke kërcënuar pasiguri tuaj. Prandaj, është mirë që ta mbani këtë informacion tek vetja.

# 10 Jeta juaj private në shtëpi
Asnjëherë mos zbuloni në publik atë që merreni me të në shtëpi. Mund të ketë çështje të shumta në jetën tuaj private, lufton me bashkëshortët, problemet familjare, një problem me arsimin e fëmijëve tuaj apo çfarëdo. Ajo që ndodh brenda kufijve të shtëpisë tuaj dhe jetës suaj private, duhet të jetë vetëm ajo, private. Vënia e tyre për të gjithë për të parë vetëm zvogëlon respektin që të tjerët mund të kenë për ju. Ata nuk mund t’ju ndihmojnë, por lehtë mund të qeshni pak në llogarinë tuaj. Pra, merreni me ta veten dhe bisedoni vetëm me ata që ju besoni më së shumti, asnjëherë në publik.

# 9 Objekti i urrejtjes suaj
Asnjëherë s’do të lejojë askënd të dijë se çka ose kush urren më shumë. Ajo tregon se ju nuk keni vetëbesim dhe se ju duhet të fajësoni dikë tjetër për diçka që nuk mund të jeni i mirë. Ajo tregon dobësi nga ana juaj si njerëz të fortë dhe të ditur, rrallë shfaqin emocionet e urrejtjes publikisht. Është mirë të urresh dikë ose diçka për arsye personale, ne të gjithë bëjmë, por kurrë nuk është në rregull t’i lëmë në publik.

# 8 Arritja juaj më e madhe
Jo të gjithë janë të suksesshëm në jetë dhe ndërsa suksesi mund të jetë subjektiv, nuk duhet t’i zbuloni askujt se çfarë është arritja juaj më e madhe (nëse nuk kërkohet në një intervistë). Njerëzit nuk janë në zakon të vlerësojnë suksesin e dikujt tjetër dhe i vendos ata, ose më keq, i bën ata xhelozë. Në vend të ndarjes së gëzimit tuaj, zilia e tyre mund të marrë përsipër. Gëzoni suksesin tuaj, por sapo të flisni për të, të tjerët mund të hedhin mbi ju, duke e quajtur ju arrogante dhe snob, e cila është e panjohur për të.

# 7 Dështimi juaj më i madh
Askush nuk duhet të dijë se çfarë dështimi juaj më i madh në jetë ka qenë. Por ka një arsye më të fortë për të shtypur këtë informacion. Sapo t’i lajmëroni njerëzit për dështimin tuaj, ju do të vlerësoheni në bazë të dështimeve tuaja sesa në sukseset tuaja dhe njerëzit do ta shikojnë atë si dobësi tuaj. Dështimi do të përcaktojë ju si njerëz kanë tendencë për të mbajtur në negativitet më lehtë. Le dështimi juaj të jetë një gur i madh drejt suksesit dhe jo një temë e thashethemeve.

# 6 Ambicia juaj më e madhe
Asnjëherë mos lejoni që dikush të dijë se për çfarë po kërkoni dhe çfarë është ajo që zemra juaj dëshiron më shumë deri sa ta keni arritur atë. Duke folur për ambiciet publike nuk është pranuar mirë dhe njerëzit që flasin për qëllimet e tyre në publik në përgjithësi konsiderohen si loudmouths. Le ambicia juaj të ndez shpirtin tuaj dhe ta mbani të ndezur derisa ta keni arritur atë. Edhe atëherë, le të flasë suksesi juaj, jo zëri juaj.

# 5 Historia juaj
Shumica prej nesh janë të vetëdijshëm se sa e rëndësishme është për të mbrojtur veten në internet dhe madje edhe më shumë jashtë linje. Modeli juaj i shfletimit zbulon gjëra rreth personalitetit tuaj që ndonjëherë mund t’ju habisin. Mund të zbulojë elemente në lidhje me preferencat tuaja seksuale, kushtet mjekësore që mund të vuani, detajet tuaja bankare dhe çfarë jo. Shfletimi i webit është prerogativë juaj, por sigurohuni që ta bëni atë në mënyrë të sigurtë dhe anonime.

# 4 Gënjeshtra juaj më e madhe

Ne të gjithë gënjejmë. Ndonjëherë gënjeshtrat tona janë të vogla dhe të parëndësishme dhe ndonjëherë ato janë të mëdha me degëzime të pafavorshme. Çështja është se gënjeshtra jote nuk mund të merret dhe nëse diçka e keqe ndodh për shkak të gënjeshtrës, nuk do të të falet kurrë. Përpiquni ta ndreqni nëse mundeni dhe jeni të sinqertë në lidhje me atë vetëm për ata që duhet të dinë për gënjeshtrën tuaj. Zbulimi i tij për këdo do t’ju vendosë vetëm në mëshirën e tyre dhe mund të shkaktojë shantazh të llojit të shëmtuar.

# 3 Puthja juaj e parë

Një zotëri apo një zonjë nuk do të puth dhe nuk do të tregojë. Është një moment i jetës suaj që nuk mund të harrosh kurrë dhe kjo mund të jetë një nga kujtimet tuaja më të çmuara. Askush nuk e përsëris, askush nuk meriton të jetë i vetëdijshëm për këtë njohuri. Është një nga ato momente që mund të bëhen të shenjta në kohët që do të vijnë, gjë që është më shumë arsye për të mos lejuar askënd të dijë për momentin që ndieni lumturinë e puthjes për herë të parë.

# 2 Vendi juaj i vetmuar
Gjithkush ka nevojë për një vend ku ata mund të jenë vetë, të padukshëm, të panjohur dhe të lirë nga të gjithë sytë e shndritshëm. Një vend ku mund të jesh me të vërtetë vetë dhe të mos lëshosh diçka për askënd apo tjetër përveç vetes. Ky vend, me kalimin e kohës, do të bëhet një nga vendet ku do të tërhiqeshit për një paqe të mendjes dhe askush nuk ka të drejtë të ndërhyjë. Nëse nuk e keni gjetur vendin tuaj të vetmuar, gjeni një dhe nëse keni, le të jetë një sekret që ju merrni në varrin tuaj.

# 1 Dashuria juaj e parë
Nëse personi që ju e thoni nuk është dashuria juaj e parë atëherë nuk ka kuptim të flasësh për dashurinë tuaj të parë me askënd. Dashuria e parë, si puthja e parë, ka një vend shumë të veçantë në zemrat tona dhe duhet të konsiderohet i shenjtë. Nuk ka nevojë që dikush ta përgjojë në atë pjesë të jetës suaj. Nëse jeni me dashurinë tuaj të parë, le ta dinë dhe shpesh, sa do të thotë për ju, por nëse keni lëvizur nga dashuria juaj e parë, atëherë le të mbetet në zemrën tuaj. /Lajmi.net/

Reply